Εφτά χρόνια με αναστολή ποινής για τον χρυσαυγίτη Ζέρβα

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 8 Νοεμβρίου 2017

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, Χρήστος Ζέρβας, καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ενώπιον του Δ’ Μονομελούς Κακουργημάτων, ο Χρ. Ζέρβας δικάστηκε με τις κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που μετατράπηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη και της ληστείας κατά συναυτουργία, για την τσάντα που αφαίρεσαν οι δράστες από τον Αλέξη και η οποία περιείχε φωτογραφική κάμερα, κινητό και κλειδιά.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη όμως ο πρόεδρος μετέτρεψε την ποινή, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο αναγνώρισε την ενοχή του Ζέρβα για τη ληστεία και την οργάνωση της επίθεσης κατά του φοιτητή.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι εφτά χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Ζέρβας θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ και θα πρέπει να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 του μήνα, έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, στο Εφετείο.

Ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης στο νοσοκομείο, μετά την ανηλεή επίθεση που δέχτηκε από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το ίδιο το θύμα

Υπενθυμίζουμε ότι το μεσημέρι της 31ης/3/2017 ο Αλ. Λάζαρης δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή, απλώς και μόνο διότι έτυχε να περνάει έξω από τα κεντρικά γραφεία της και η εμφάνισή του να ταιριάζει στο προφίλ όσων η ναζιστική οργάνωση θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους. Ο Ζέρβας αναγνωρίστηκε και από το ίδιο το θύμα, πέραν πάσης αμφιβολίας, αλλά και από αυτόπτη μάρτυρα.

Ο κατηγορούμενος δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Είναι στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης, πυρηνάρχης Αμπελοκήπων και «υπεύθυνος ασφαλείας» των γραφείων στη Μεσογείων, δηλαδή υπεύθυνος για τη δράση του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στον Αλέξη.

Πηγή: efsyn.gr – Αφροδίτη Τζιαντζή / Η κεντρική φωτογραφία του θέματος είναι από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών (εδώ)- Ο Χρήστος Ζέρβας στο πλευρό του αρχηγού του Ν. Μιχαλολιάκου στη ναζιστική φιέστα στις Θερμοπύλες το 2013 |

 

Ετικέττες: , , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email