Ξεκίνησε η δίκη των τραμπούκων της Μανωλάδας

Σε εξέλιξη είναι η δίκη του μεγαλέμπορα Νίκου Βαγγελάτου και των τριών μπράβων του που στις 17 Απρίλη του 2013, στη Μανωλάδα, άνοιξαν πυρ με καραμπίνες και περίστροφο σε βάρος 200 μεταναστών, τραυματίζοντας 35, όταν οι τελευταίοι διεκδίκησαν δεδουλευμένα έξι μηνών.

Δύο από τα θύματα των «κουμπουροφόρων» της Μανωλάδας

Δύο από τα θύματα των «κουμπουροφόρων» της Μανωλάδας

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πάτρας έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να καταγγείλει το ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο είναι δρακόντεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική κατηγορία που βάρυνε τους τέσσερις από απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη, κάτι που προϊδεάζει και τον πιο αδαή για ευνοϊκή μεταχείριση των κατηγορουμένων. Αν προσθέσει κανείς ότι αρκετά θύματα-μάρτυρες της τότε δολοφονικής επίθεσης σε βάρος τους μπροστά από τα γραφεία της εταιρίας του Βαγγελάτου στην περιοχή της Μανωλάδας, έχουν ήδη απελαθεί ή βρίσκονται κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης ενώ η πλειονότητά τους βρίσκονται  υπό διαρκή απειλή ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας για όσα πρόκειται να καταθέσουν, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό τι μπορεί να συμβεί.

Τέλος, είναι φανερό ότι οι αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού κ. Δένδια για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις .

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email