Ο διάβολος, ο Τσίπρας και ο Ψυχάρης

Ήρθε η ώρα του διαβόλου και των πιθανών συναντήσεων του, με τον κ.Τσίπρα…. Ο πρωθυπουργός είπε, χθες στη συνέντευξή του στο STAR: «Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο. Το θέμα είναι ότι δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου. Και εγώ θα κριθώ, ιδίως τώρα που έχω θέση εξουσίας, όχι από το ποιόν συναντώ, τι μου λέει, τι του λέω αλλά από τι πράττω». Βαρύγδουπο.

Αρκετά, λοιπόν, με τη γάτα των Ιμαλαΐων. Τη γάτα την έσκισε, χθες, ο πρωθυπουργός! Έτσι, τουλάχιστον, δήλωσε. Μάλιστα.

Ο κ.Τσίπρας έχει δικαίωμα να συναντιέται με όποιον θέλει, ακόμα και με τον διάβολο. Ας μείνουμε, όμως, στις συναντήσεις που είχε με τον κ.Σταύρο Ψυχάρη (εκτός αν εννοούσε πως ο Ψυχάρης είναι ο διάβολος…). Ο πρωθυπουργός δεν διέψευσε, ούτε μια στιγμή, πως έγιναν οι συναντήσεις. Το αντίθετο. Επιβεβαίωσε, δε, με τον τρόπο του, πως υπάρχει και η γάτα Ιμαλαΐων, στην οποία αναφέρεται το γνωστό δημοσίευμα του «Βήματος». Ας αφήσουμε όμως τη γάτα στην ησυχία της, όπως είπαμε.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε …λεβέντικα 

Ο εκδότης του ΔΟΛ δεν είναι άγνωστος στη χώρα. Το ερώτημα δεν είναι γιατί τον συνάντησε ο πρωθυπουργός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο, αλλά χρειάζεται λίγο να θυμηθούμε το κλίμα εκείνης της περιόδου. Δεν γνωρίζουμε, φυσικά, ημερομηνίες, αλλά τότε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν -υποτίθεται- ένας ακόμα υποψήφιος πρωθυπουργός. Ήταν ένας υποψήφιος «αριστερός πρωθυπουργός», που τα έβαζε (στα λόγια) με τους ολιγάρχες, τους καναλάρχες και τους εκδότες του κατεστημένου. Ηχηρές δηλώσεις, πολλές δηλώσεις και πάλι δηλώσεις, εναντίον των ισχυρών. Αμφισβητεί κανείς πως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε …λεβέντικα, πως δεν συνδιαλέγεται με το κατεστημένο;

«Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;»

Ας κάνουμε μια απλή υπόθεση: Πώς θα αντιδρούσαν οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που είχαν μια ελπίδα πως με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι θα αλλάξει, εάν μάθαιναν πως έκανε ραντεβού με τον Ψυχάρη;.. Ας θυμηθούμε, λίγο, την περίοδο που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση και η απάντηση μάλλον εύκολη.

Ας πάμε και κάπου …αλλού: Στα πρωτοσέλιδα του «Βήματος» και των «Νέων» που υποστήριζαν ανοιχτά τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, χθες, όταν δέχτηκε ερώτηση για τα πρωτοσέλιδα του ΔΟΛ, απάντησε πως εκτός από «κόκκινα» πρωτοσέλιδα υπήρχαν και «μαύρα» (ας αφήσουμε στην άκρη τους – ανεξήγητους – λόγους που ο Τσίπρας συνδυάζεται με το κόκκινο χρώμα). Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να πει πως η υποστήριξη ήταν ευκαιριακή και σύμφωνα με το συμφέρον του εκδότη; Και πού είναι το περίεργο, ακόμα και αν δεχτούμε το σκεπτικό του πρωθυπουργού; Η απάντηση είναι απλή: Έτσι είναι αυτά στην κοινωνία που ζούμε! Μια κοινωνία με συγκεκριμένη δομή κι οργάνωση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ο Τσίπρας του μνημονίου, σε πιο νεαρή ηλικία (δηλαδή λίγα χρόνια πριν) δεν μπορούσε να καταλάβει κάτι τέτοιο… Έχουμε την εκτίμηση πως δεν έπεσε κι από τα σύννεφα με τη στάση του εκδότη.

Ως «αριστερός» (σύμφωνα με δικές του δηλώσεις) θα έπρεπε να ξέρει πως έτσι λειτουργεί το σύστημα.  Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;», όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός…

Ο Ψυχάρης. τα άστρα και η παραλογοτεχνία

Ας ασχοληθούμε και λίγο πιο συγκεκριμένα με τον εκδότη, που δημοσιεύει στην εφημερίδα του, κείμενα …παραλογοτεχνίας, για να μας πει πως συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα τέσσερις φορές. Δεν χρειαζόταν γάτες Ιμαλαΐων, μπισκότα βουτύρου και καφές, ασανσέρ και λιμουζίνες, για να το δηλώσει. Ήθελε, βέβαια, να πει πως έχει στοιχεία για τις συναντήσεις. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να το δείξει, είναι κι αυτή μια προσέγγιση, μια αισθητική για τα πράγματα. Αυτά ως προς τη μορφή.

Ως προς το περιεχόμενο τα πράγματα είναι κάπως πιο σύνθετα. Μετά το δημοσίευμα του ΔΟΛ ακολούθησαν ανακοινώσεις από το Μαξίμου, απαντήσεις του ΔΟΛ, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο STAR και νέα δημοσιεύματα του ΔΟΛ, σήμερα στα «Νέα». Είναι προφανές πως θα έχουμε και συνέχεια. Είναι, επίσης, προφανές πως κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ως δεδομένα στοιχεία τις πληροφορίες για τα δάνεια του ΔΟΛ και την κυριαρχία (του Ψυχάρη) στο MEGA.

Ο κ. Ψυχάρης έχει τα θέματα του με τη δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας έχει τα θέματα του με την κοινωνία. Για να δούμε εάν «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»… Tι έκφραση κι αυτή! Αστυνομική προσέγγιση δεν θα κάνουμε για τα δάνεια του ΔΟΛ και για την κυριαρχία του στο MEGA. Η μια μεριά λέει πως η άλλη έκανε προσφορά… Παζάρια ενός άλλου …επιπέδου

 Επαναλάβουμε πως ο εκδότης του ΔΟΛ δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα. Αναφερόμαστε στο ρόλο των ΜΜΕ του ΔΟΛ, την ευθύνη των οποίων (ως προς την κεντρική γραμμή) έχει ο εκάστοτε εκδότης.  Μάτια έχουμε όλοι, βλέπουμε και κρίνουμε.

Το σίγουρο είναι πάντως πως, προς το παρόν, ο κ.Ψυχάρης έχασε το άστρο του, αλλά είμαστε πως δεν θα δυσκολευτεί να βρει καινούργιο ή ακόμα και να επανέλθει στο …παλιό. Δεν έχει περάσει και καιρός από τότε που μας ενημέρωνε πως «μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα».

Που βρέθηκε ο διάβολος;..

Υπάρχει βέβαια κι ένα ερώτημα. Τι δουλειά έχει ανάμεσα σε δύο «άγιους ανθρώπους» ο διάβολος;.. Ο κ. Τσίπρας, πάντως, έκανε συγκεκριμένη δήλωση για το φλέγον αυτό ζήτημα, όπως αναφέραμε και στην αρχή: «Μπορεί αν χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο. Το θέμα είναι ότι δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου». Έτσι θα είναι για να το δηλώνει ο κ. Τσίπρας! Γιατί να τον αμφισβητήσουμε; Έχουμε κανέναν λόγο που να μας οδηγεί να υποστηρίξουμε πως άλλα λέει κι άλλα κάνει;..Ο Αλέξης ο Τσίπρας κάτι τέτοιο; Ποτέ! 

 Ο Σταύρος ο Ψυχάρης δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Δεν γνωρίζουμε για τις σχέσεις του και τις συναντήσεις του με τον διάβολο. Ίσως με κάποιο σχετικό δημοσίευμα μας ενημερώσει για το ζήτημα. Ας μην έχει γάτες Ιμαλαΐων. Δεν είναι απαραίτητο.

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email