Ποιά δημοκρατία;

Εδώ και δυο χρόνια έχουν επιστρατεύσει κάθε εργαζόμενο  που «τόλμησε» να πραγματοποιήσει απεργία διαρκείας.

Εδώ και δυο χρόνια «κυβερνούν» με αντιδημοκρατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Εδώ και δυο χρόνια στέλνουν τους κρανοφόρους και ροπαλοφόρους των ΜΑΤ να καταστείλουν κάθε εργατική κινητοποίηση!

Εδώ και δυο χρόνια, όταν δεν κλείνουν την Βουλή – κατά το δοκούν – περνούν νύχτα τη αντιλαϊκή τροπολογία πίσω από την άλλη!

Εδώ και δυο χρόνια ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, δεν έχει πατήσει ούτε μια φορά στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις που κατατίθενται από αρχηγούς πολιτικών κομμάτων!

Εδώ και δυο χρόνια η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνης τους, έχει βγάλει την συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών «παράνομες και καταχρηστικές»!

Εδώ και δυο χρόνια, έχουν σπιλώσει, λοιδορήσει, απειλήσει – μαζί με την συνδρομή των τηλεοπτικών παπαγάλων τους και των καλοπληρωμένων γραφίδων τους – κάθε εργατικό αγώνα που μπαίνει εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχεδία τους! 

Αυτή είναι η «δημοκρατία» τους! Η δικτατορία της τάξης τους!

«Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό». Το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη δήλωση της κυβερνητικής εκπρόσωπου Σοφίας Βούλτεψη, το Σάββατο το πρωί, όταν και ανακοίνωσε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ, συμπυκνώνει ακριβώς τις πολιτικές πρακτικές τους.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σύστημα εξουσίας, που όλες οι αποχρώσεις του, όλες οι δυνάμεις των καθεστωτικών κομμάτων που το απαρτίζουν ή το στηρίζουν με τη στάση τους, είναι συνένοχες και συμμέτοχες στην κατάλυση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, των κατακτήσεων του εργαζόμενου λαού.

Οι γαλαζοπράσινοι κυβερνώντες και τα κάθε είδους πολιτικά «δεκανίκια» τους, που έχουν κάνει «ευαγγέλιο» το μνήμονιο, με μοναδικό στόχο να επιβάλλουν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών δε διστάζουν σε τίποτα. Διμοιρίες των ΜΑΤ, με εντολή του πρωθυπουργού εισέβαλαν τον Ιούλιο του 2012, στο εργοστάσιο τουΜάνεση και συνέλαβαν τους ηρωικούς Χαλυβουργούς απεργούς, για να παραδώσουν τις εγκαταστάσεις στο βιομήχανο, ο οποίος σήμερα ετοιμάζεται να τις κλείσει!

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, οι δυνάμεις καταστολής και πάλι με πρωθυπουργική εντολή, εφορμούν στα αμαξοστάσια του Μετρό για να συλλάβουν τους απεργούς εργαζόμενους. Είχαν προηγηθεί δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μέρα Κυριακή και έκριναν παράνομη την απεργία! Όποιος απεργός δεν «υπακούσει» απειλείται, από την  κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»  με ποινή  φυλάκισης και απόλυση!

Στο στόχαστρο μπήκαν οι εργαζόμενοι που πάλευαν για τα δικαιώματα τους και την μείωση των τιμών στα εισιτήρια. Σήμερα 18 μήνες μετά, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει σε ιδιώτες το σύνολο του Μετρό της Αθήνας καθώς και το Τραμ για αρκετά χρόνια, ως «αντάλλαγμα» για να κατασκευαστεί η νέα γραμμή 4 του Μετρό με τη μορφή της «συγχρηματοδότησης», εξασφαλίζοντας κέρδη δις ευρώ στον επόμενο ιδιοκτήτη!

Στις 5 Φλεβάρη του 2013 η κυβέρνηση επιστρατεύει τους ναυτεργάτες και στις 13 Μαϊου του ίδιου χρόνου, έρχεται η σειρά των καθηγητών να φορέσουν το «χακί»!

Την ίδια ώρα πάντως που στο όνομα της διαφύλαξης της «νομιμότητας» η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επιστρατεύει τους ναυτεργάτες, αποφεύγει όπως ο «διάβολος το λιβάνι» να εφαρμόσει το  άρθρο 14 του νόμου 4223/2013,  με το οποίο καθορίστηκε η επιβολή για 3 χρόνια (2014, 2015, 2016) έκτακτης εισφοράς στους εφοπλιστές. Οι εφοπλιστές φυσικά δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ ακόμα, ωστόσο δεν έχουν υποστεί καμία συνέπεια του νόμου!

Τον Ιούνιο του 2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πέφτει το «μαύρο» στην ΕΡΤ και η κυβέρνηση των φασιστικών πρακτικών λίγους μήνες αργότερα, οργανώνει αστυνομική επιχείρηση για την κατάληψη των κτιριακών εγκαταστάσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Τελευταίο κρούσμα του κυβερνητικού αυταρχισμού η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Με μια απόφαση δικαστηρίου που βγήκε τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Παρασκευής και έγινε αυτόματα την επομένη μέρα αντικείμενο «εκμετάλλευσης» από την κυβέρνηση, η οποία νωρίτερα είχε φροντίσει να εκδώσει υπουργική απόφαση για να παραμείνουν ανοιχτά τα Εθνικά Τυπογραφεία, προκειμένου να τυπωθούν τα φύλλα πορείας των «επιστρατευμένων»…

Η απόφαση της κυβέρνησης να τεμαχίσει τη ΔΕΗ και να χαρίσει τη «μικρή ΔΕΗ» στους ιδιώτες, έρχεται να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και οι αγώνες των εργαζομένων που αποτελούν εμπόδιο στην υλοποίηση των φιλομονοπωλιακών πολιτικών, είναι ειλημμένη απόφαση να κηρυχθούν «παράνομοι» εν  τη γενέσει τους.

Τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά και πριν από αυτά, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι συγκυβερνήσεις τους, όλων των αποχρώσεων, με «ρόπαλα, χημικά και ΜΑΤ» χτύπησαν εργατικές και λαϊκές συγκεντρώσεις. Από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, μέχρι τους συνταξιούχους και τους μαθητές, όλοι βίωσαν στο πετσί τους το κυβερνητικό δόγμα περί «νόμου και τάξης»…

Με το «μανδύα» της αστικής νομιμότητας και επικαλούμενοι προκλητικά την προάσπιση δήθεν του «δημόσιου συμφέροντος», οι κυβερνώντες επιδιώκουν να απομονώσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την κοινωνία, ακόμα και να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους, ώστε τελικά να τσακίσουν κάθε μορφή αντίστασης. Στόχος τους, είναι: Η υποταγή του λαού στηνεφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που συρρικνώνει το εισόδημα του και βιάζει τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Ο συμβιβασμός των εργαζομένων με τη φτώχεια, τη μιζέρια, την εξαθλίωση. Η αποδοχή, ως «αναγκαίου καλού» του ξεπουλήματος της δημοσίας περιουσίας, που δήθεν θα φέρει «ανάπτυξη» και οφέλη στο λαό.

Αυτή είναι η «δημοκρατίας» τους! Αστικό Κράτος – Αστική Δικαιοσύνη – Μηχανισμοί Καταστολής, προχωρούν σε μια κοινή πορεία και αλληλοσυμπληρώνουν τη «δράση» τους απέναντι στον εχθρό λαό. Αποστολή τους να νομιμοποιήσουν τα μέτρα που έρχονται να κάνουν ακόμα χειρότερους τους όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων και να διασφαλίσουν νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Σε αυτή την πορεία «η κυβέρνηση θα πάρει όσα μέτρα χρειαστεί», που θα έλεγε και η Σ. Βούλτεψη, εκτός αν ο λαός ορθώσει ενωμένος το ανάστημα του…

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email