ΓΕΡΜΑΝΙΑ:
Οδηγούν πρόσφυγες στο… Μπούχενβάλντ!

Εικοσιένας Σύροι πρόσφυγες «φιλοξενούνται» σε εγκαταστάσεις του μνημείου της ναζιστικής θηριωδίας

ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Διεθνή • 15 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε!

Σε σειρά δημοσιευμάτων του ξένου τύπου αναφέρεται η απόφαση των γερμανικών αρχών να «φιλοξενήσουν» Σύρους πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Μπούχενβαλντ!

Συγκεκριμένα, στον τόπο εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα από τα πιο γνωστά στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί, μεταφέρθηκαν εικοσιένας πρόσφυγες.

Το κτίριο όπου «φιλοξενούνται» οι Σύροι πρόσφυγες...

Το κτίριο όπου «φιλοξενούνται» οι Σύροι πρόσφυγες…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Weekend Australian», οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο κτίριο ενός φυλακίου στο οποίο στρατωνίζονταν άνδρες των SS κατά τη διάρκεια λειουργίας του στρατοπέδου. Μαρτυρίες πρώην κρατουμένων στο Μπούνχεβαλντ πιστοποιούν ότι στο συγκεκριμένο χώρο «εργάζονταν» περίπου 700 Πολωνοί, που ασχολούνταν με την επισκευή σιδηροδρομικού υλικού.

Οι τοπικές αρχές, της πόλης Schwerte, σημειώνουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος είχε χρησιμοποιηθεί μετά τον πόλεμο ως νοσοκομείο βετεράνων και κατόπιν ως ατελιέ ενός ζωγράφου…

Όπως και νάναι, το γεγονός ότι πρόκειται για τμήμα των εγκαταστάσεων ενός παγκόσμιου μνημείου φρίκης, που αποδεικνύει τη ναζιστική θηριωδία, οδηγεί μοιραία σε συγκρίσεις και αναλογίες.

«Αυτό δεν είναι ένα φυσιολογικό μέρος, δεν είναι ένα οποιοδήποτε μέρος, είναι μέρος της εκμετάλλευσης, καταπίεσης και απεριόριστης βίας», δήλωσε η Christine Glauning, διευθύντρια του Κέντρου Τεκμηρίωσης για τη ναζιστική καταναγκαστική εργασία, στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel.

Εικόνα από το Μπούχενβαλντ μετά την απελευθέρωση του.

Εικόνα από το Μπούχενβαλντ μετά την απελευθέρωση του.

Στο Μπούχενβαλντ, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, εγκλείστηκαν πάνω από 250.000 κρατούμενοι απ΄ όλη την Ευρώπη και υπολογίζεται ότι στη διάρκεια της λειτουργίας του (Ιούλιος 1937- Απρίλιος 1945) έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 56.000 απ΄ αυτούς…

Παραθέτουμε στη συνέχεια τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των σχετικών δημοσιευμάτων, όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες: 

http://sputniknews.com/europe/20150913/1026945359/germany-asylum-seekers-buchenwald.html

http://www.rt.com/news/315168-buchenwald-refugees-housed-germany/

http://www.express.co.uk/news/world/604733/Refugees-living-in-former-Nazi-death-camp-where-thousands-killed

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11343119/Buchenwald-concentration-camp-immigration-plan-criticised.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3230670/Housed-notorious-concentration-camp-Refugees-fled-Europe-better-life-living-former-Nazi-barracks-Buchenwald-thousands-slave-labourers-died-subjected-medical-experiments.html

Ετικέττες: , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email