Απόψεις

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 29 Σεπτεμβρίου 2015

Μετάλλαξη…

Πρώτη φορά, παρά τα χρόνια μου και τα όσα έχω ζήσει, βλέπω, παρακολουθώ, και ζω, με όλες μου τις αισθήσεις σε συναγερμό, την ταχύτητα της πολιτικής και ιδεολογικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, η δεξιά στροφή του (την οποία βρίσκω φυσιολογική) έχει άμεση σχέση με τη μικρή πλειοψηφία εδρών, η οποία τον αναγκάζει να αρχίσει να ψάχνεται προς τα δεξιά του, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ της κ. Γεννηματά και γιατί όχι και με τη ΝΔ, στο κάτω, κάτω, τι τους χωρίζει;

«Άλλωστε, ο λαός νομιμοποίησε το Μνημόνιο», μας είπε ο ξάδερφος του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος.

Κύριοι και Κυρίες, τελειώσαμε με τα παλιά, και κυρίως με τα ψέματα. Τώρα βλέπουμε μόνο μπροστά, «Μνημόνιο και ξερό ψωμί». Ότι θέλει ο λαός.

Η ψευτιά και η αλητεία σε όλο τους το μεγαλείο…

Υποκρισία 

Είναι να γελάει, και να κλαίει κανείς, με όσα συμβαίνουν με το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό ζήτημα, και τη μηδαμινή, έως ανύπαρκτη αξία που έχει ο άνθρωπος για το μεγάλο κεφάλαιο. Στη δε προχθεσινή έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, η υποκρισία των εκπροσώπων και βέβαια και η δική μας, γιατί οι συνεχείς επεμβάσεις στις χώρες τους, έχουν διαλύσει τη ζωή τους.

Οι αποφάσεις της Συνόδου δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αφού δεν θίγονται οι αιτίες (πράγμα αδύνατον). Τώρα όμως, ξεριζωμένοι θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, και όταν φτάνουν, όσοι φτάσουν, «παίζουμε» και τους συγκινημένους. Τόσο ανήθικοι είμαστε…

Και βέβαια δεν σταματάμε εκεί, γιατί και η δική μας κυβέρνηση, και το δικό μας αστικό κράτος έχουν παραδοθεί «άνευ όρων» σ΄ αυτή τη βρόμικη υπόθεση, προς όφελος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Ένα πράγμα λοιπόν απασχολεί την ΕΕ, η «ρύθμιση της ροής» των προσφύγων, η διαλογή τους, οι δυνατότητες «αξιοποίησης» αυτού του κόσμου, ως φτηνού εργατικού δυναμικού στις χώρες προορισμού.

Μέσα λοιπόν, από όλη αυτή τη διαδικασία, ανοίγουν, δημιουργούνται και ζητήματα στρατιωτικού ενδιαφέροντος, παραδείγματος χάρη, έλεγχος θαλάσσιων οδών…. και κόντρες της ΕΕ με άλλα κέντρα ( ΗΠΑ – Ρωσία ) κλπ.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα μέσα σε αυτή την καπιταλιστική Ένωση του κεφαλαίου, γιατί, περί αυτού πρόκειται, με τις διάφορες αστικές δυνάμεις που σκοτώνονται μεταξύ τους, και, που δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με τα λαϊκά στρώματα.

Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αρκεί οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τις αιτίες των προβλημάτων και να γίνουν αφεντικά στους τόπους τους. Τι γίνεται αυτή τη στιγμή στις χώρες των προσφύγων; Ποιος τους έδιωξε από τις χώρες τους; Ο καπιταλισμός!

Και που πάνε για να σωθούν; Στα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης και στις ΗΠΑ, δηλαδή στους δολοφόνους τους…

Πώς θα γίνει να γίνουμε όλοι οι ΛΑΟΙ αφεντικά στις Χώρες μας;

Ντόπινγκ 

Από τη στιγμή που ο Αθλητισμός, τα σπορ γενικότερα ( ολυμπιακά και μη ), έχουν μετατραπεί σε βιομηχανία, με την έγκριση της ( αμαρτωλής ) ΔΟΕ, των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών ( ολυμπιακών και μη ) των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, εκ των πραγμάτων έχουμε πλήρη επαγγελματοποίηση των αθλητών.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον ουτοπία, να ασχολούμαστε με το ντόπινγκ.

Τα σπορ, εδώ και πολλά χρόνια θεωρούνται μια από τις μεγαλύτερες πηγές κερδών.

Ποιος ο λόγος λοιπόν, αφού ο επαγγελματισμός έχει καθιερωθεί επισήμως στο χώρο, ο οποίος έχει μετατραπεί σε «υψηλό θέαμα», να γίνεται κουβέντα για «απαγορευμένες ουσίες»;

Πρέπει να καταλάβουμε, και να τελειώνουμε μια για πάντα με τις ψευτιές και τις υποκρισίες, ότι επαγγελματικός αθλητισμός και ντόπινγκ είναι πακέτο. Τελεία και παύλα.

Η οικονομική ολιγαρχία, ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Ο ανθρώπινος παράγοντας για το κεφάλαιο είναι πηγή κέρδους. Συνεπώς για να είμαστε ειλικρινείς, εάν η κατάπτυστη ΔΟΕ θα ήθελε να πετάξει έξω από τον αθλητισμό τις «ουσίες», θα έπρεπε να καταργήσει τον επαγγελματισμό, και να επαναφέρει τον ερασιτεχνισμό.

Αυτό είναι σα να λέμε, ότι θα σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, και θα επιστρέψουν οι πρόσφυγες στα σπίτια τους…

Ένα υπουργείο χωρίς αντικείμενο

Πολλές φορές κατά το παρελθόν, έχουμε γράψει, και κουβεντιάσει δημόσια, για τις τρεις μορφές του Αθλητισμού, και για τους φορείς που έχουν την ευθύνη για αυτές.

Α) Σχολικός Αθλητισμός ( Υπουργείο Παιδείας ).

Β) Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός (ΜΛΑ) ( Τοπική Αυτοδιοίκηση ( ΤΑ ) Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης κάθε Δήμου.

Γ) Υψηλός Αθλητισμός – Πρωταθλητισμός ( Αθλητικό Σωματείο – Αθλητική Ομοσπονδία – Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού – Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τώρα, σχετικά με τον επίσημο Επαγγελματικό Αθλητισμό, λογικά ( που να βρεθεί όμως λογική) θα έπρεπε, αφού πρόκειται για επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος, να ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών αφού δεν παράγουν Αθλητισμό, ανήκουν στη Βιομηχανία Θεάματος.

Αυτά, τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, όμως δε βαριέσαι, «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα».

Κατ΄ αρχή, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ποτέ δεν γνώριζε και δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα, ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο του. Το λέω αυτό γιατί, ο Σχολικός Αθλητισμός, και ο Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτες μορφές, ο Υψηλός Αθλητισμός – Πρωταθλητισμός, από τη δεκαετία του 30 μέχρι σήμερα 2015, απλά υπάρχει, γιατί αυτή η χαρισματική πανέμορφη χώρα γεννάει ταλέντα σε όλους τους τομείς ( επιστήμες, τέχνες, γράμματα, αθλητισμός…)

Ο Σχολικός Αθλητισμός, Ο Μ. Λ. Αθλητισμός, και ο Υψηλός Αθλητισμός, είναι συγκοινωνούντα δοχεία το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. Από τα πρώτα αθλητικά ταξίδια που έκανα σαν έφηβος στις αρχές της δεκαετίας του 50, τα πρώτα πράγματα που διαπίστωσα, μαζί με τις θαυμάσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ήταν και ο τρόπος λειτουργίας όλου του αθλητισμού.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά και τα είπαμε και τα δημοσιεύσαμε, προς τα τέλη της δεκαετίας του 50, παρά το γεγονός ότι μας έβαλαν στο Μαυροπίνακα.

Κύριε υφυπουργέ, το επαναλαμβάνω: Δεν είναι η δουλειά σας ο επαγγελματικός Αθλητισμός και καιρός είναι, να ξεκαθαρίστε τις αρμοδιότητες του Υπουργείου σας…΄

Ετικέττες: , , ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email