Και όμως, έχουμε ανάπτυξη!

Την ώρα που κορυφώνεται η τραγωδία για εκατομμύρια ανθρώπους σ΄αυτή τη χώρα, η κυβέρνηση επιμένει στην προπαγάνδα του success story και ετοιμάζεται για τη φιέστα της ΔΕΘ. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια για όλους. Μπορεί για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό προς το χειρότερο, υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι βλέπουν τα κέρδη τους να μεγαλώνουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με  έρευνα της εταιρείας ICAP, μπορεί η «αγορά» να έχει τα κακά της τα χάλια, όμως «οι πολυεθνικές επιχειρήσεις κερδίζουν μερίδια αγοράς»!

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η πορεία το 2013 ήταν για το σύνολο της αγοράς πτωτική, καθώς καταγράφηκε πτώση τζίρου 4,34%. Ομως…

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων,  σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 128 θυγατρικών πολυεθνικών (εταιρείες με πωλήσεις μεγαλύτερες των 30 εκατ. ευρώ), η  δραστηριότητά τους σταθεροποιήθηκε το 2013 με τζίρο στα 14,9 δισ. ευρώ έναντι 14,8 δισ. ευρώ. Η κερδοφορία τους σημείωσε σημαντική ανάκαμψη, με 6 στις 10 εταιρείες να παρουσιάζουν βελτίωση αποτελεσμάτων.

Ανάπτυξη, λοιπόν, έχουμε. Ανάπτυξη επιχειρηματικών κερδών, ανάπτυξη των πολυεθνικών.

 

 

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email