O Σαμαράς της δικαιοσύνης του μέτρου και του αλτρουισμού…

Τα μεγάλα λόγια τα έχουν εύκολα όλοι όσοι επαγγελματικά υπόσχονται στους πάντες τα πάντα με μόνο στόχο να αρπάξουν την ψήφο του. Δεν αποτελεί εξαίρεση ο πρωθυπουργός Σαμαράς. Πράγματι, ώρες – ώρες τα λέει ωραία…

«Τα προβλήματα της σημερινής παγκόσμιας συγκυρίας ίσως θα είχαν αποφευχθεί αν επικρατούσαν οι αρχές και οι αξίες των πολιτισμών μας, της δικαιοσύνης, του μέτρου, της αρμονίας και του αλτρουισμού», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

 

Δεν ξέρουμε τι κατάλαβε ο Κινέζος Πρόεδρος, αλλά  εμείς δεν είμαστε αμερικανάκια ούτε μπορούμε να κάνουμε τον …Κινέζο. Γιατί μικρός ο τόπος, γνωριζόμαστε  όλοι. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα  τα περί βαθειάς πολιτιστικής παράδοσης που έχουν εμπεδώσει οι στρατιές των «καλαματιανών» τους οποίους ο  Σαμαράς «έχωσε» αξιοκρατικά  στο Μουσείο της Ακρόπολης  όταν  άνοιξε τις πύλες του κατά ευτυχή (για τους καλαματιανούς) σύμπτωση εκείνο το φεγγάρι  που ο …Καλαματιανός υπηρετούμε την πατρίδα (και την παράταξη) από εκείνο το …παρακατιανό πόστο.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν τα παγκόσμια προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί αν επικρατούσαν οι αρχές και οι αξίες της νεοελληνικής δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε όμως ότι η δικαιοσύνη που κόβει μονέδα για την πάρτη της και βγάζει παράνομη και καταχρηστική κάθε εργατική/ εργασιακή κινητοποίηση/ διεκδίκηση κάνει τη ζωή εύκολη του Σαμαρά και της κυβέρνησης που έχει με συνεταίρο το Βενιζέλο.

Μιλώντας δε περί δικαιοσύνης, και του τρόπου με τον οποίο αυτή φροντίζει και επιτηρεί την ομαλή κοινωνική/ οικονομική διαδικασία έτσι ώστε οι αδύναμοι να νιώθουν προστατευμένοι και οι δυνατοί υπό έλεγχο δε θα πρέπει να μας διαφύγει ότι

  • Μεγαλοφειλέτες σβήνουν μέσα σε μια νύχτα χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων προσφέροντας ως «αντάλλαγμα» σθεναρή mega-mediaki  υποστήριξη στο κυβερνητικό έργο.
  • Πατενταρισμένοι φοροφυγάδες με διαπιστωμένες οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ  συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και βάζουν χέρι στα φιλέτα του δημοσίου που ξεπουλιούνται

oligarx

 

Κι όλα αυτά την ώρα που άλλοι – προφανώς όχι πρωθυπουργικοί φίλοι ούτε μεγαλόσχημοι κατά συνήθεια (για να περνά η ώρα δηλαδή)  αγαθοεργοί–  χάνουν τα σπίτια τους για μερικά χιλιάρικα ή μαθαίνουν να ζουν άνεργοι ή να εργάζονται απλήρωτοι επί μήνες και παρ όλα αυτά να συνεισφέρουν τον φορο- όβολό τους για τη διάσωση της πατρίδος.

Η οποία πατρίδα ευγνωμονούσα φροντίζει να πουλήσει το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Ευρώπης (Ελληνικό) σ ένα εκλεκτό της τέκνο, σε τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο  χαμηλότερη από αυτή που πωλείται η γη στο Περιστέρι! Πρόκειται ενδεχομένως για μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη του αλτρουισμού που απορρέει από τον πολιτισμό του Σαμαρά (και του Βενιζέλου, για να μην τον αδικούμε) στα βαριά πορτοφόλια απανταχού της γης.

Δεν ξέρουμε τι κατάλαβε ο Κινέζος πρόεδρος. Αυτό όμως που καταλαβαίνουμε, ολοένα και περισσότεροι όσο περνά ο χρόνος είναι πως ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του έχουν χάσει το μέτρο. Όχι το μέτρημα, σ αυτό εξακολουθούν να αριστεύουν. Το Μέτρο!

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email