Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Άφησε την τελευταία του πνοή στα παγωμένα νερά του Έβρου

Άφησε την τελευταία του πνοή στα παγωμένα νερά του Έβρου. Εκεί τελείωσε το όνειρο για μια …καλύτερη ζωή. Ένας ακόμη..

Άφησε την τελευταία του πνοή στα παγωμένα νερά του Έβρου. Εκεί τελείωσε το όνειρο για μια …καλύτερη ζωή. Ένας ακόμη θάνατος μετανάστη έρχεται να προστεθεί στη μακρά μακάβρια λίστα των νεαρών ανθρώπων που σε μια απέλπιδα προσπάθεια προσπαθούν να διασχίσουν «παράνομα» την τελευταίο σύνορο για να εισέλθουν στην Ευρώπη.

Αντιμέτωποι με δουλέμπορους, φράκτες, συνοριοφύλακες και την εχθρική στάση της ΕΕ, δίνουν τη δική τους «μάχη» για να φύγουν από τις φτωχές και διαλυμένες χώρες τους, με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Πολλές φορές το τίμημα είναι η ίδια τους, η ζωή. Αλλά οι φράκτες και οι νόμοι ποτέ δεν εμπόδισαν  τα όνειρα των ανθρώπων.  

Το τελευταίο θύμα, αυτού του σκληρού ταξιδιού, σύμφωνα με τον καθηγητή ιατροδικαστικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, είναι ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 20-25 ετών, πιθανόν αφρικανικής καταγωγής.

Η σορός του άτυχου νέου εντοπίστηκε, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του τμήματος Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντός της κοίτης του ποταμού. Ο κ. Παυλίδης, ο οποίος καλείται να ταυτοποιήσει τις σορούς των «αγνώστων στοιχείων» μεταναστών δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς για εκτίμηση του ακριβούς χρόνου θανάτου, λόγω της παραμονής του στο νερό, της σήψης και πολλών άλλων παραγόντων.

Σημειώνει πως ήδη στα ψυγεία της ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο, υπάρχουν άλλοι επτά νεκροί, πιθανόν μετανάστες αγνώστων στοιχείων. «Το χρονικό διάστημα παραμονής τους ορίζεται από το νόμο και υπάρχουν δύο ΦΕΚ το ένα εκ των οποίων προσδιορίζει τον χρόνο στις 40 ημέρες και το δεύτερο στους τρεις μήνες. Έχω την ευχέρεια στο Πανεπιστήμιο να τους διατηρώ όσο χρονικό διάστημα θέλω, ανάλογα βέβαια από την πληρότητα των ψυγείων, συνήθως για 4-5 μήνες. Στην περίπτωσή όμως που έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι ο άνθρωπος ενδέχεται ν’ αναγνωριστεί τότε μπορούμε να τον κρατήσουμε και έξι μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής ιατροδικαστικής.

Σχετικά θέματα

Απόψεις