Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τουλάχιστον 8 παιδιά νεκρά, λίγο πριν έπαιζαν…

Χτυπήθηκε ένα δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα, που έπαιζαν παιδιά, και το νοσοκομείο Σίφα της Γάζας. Ένας πύραυλος των ισραηλινών..

Χτυπήθηκε ένα δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα, που έπαιζαν παιδιά, και το νοσοκομείο Σίφα της Γάζας. Ένας πύραυλος των ισραηλινών χτύπησε τον περίβολο του νοσοκομείου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Η επίθεση, όπως αναφέρεται, στόχευε διπλανό κτίριο…

Στο πάρκο έχασαν τη ζωή τους, μετά από έκρηξη από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, 8 παιδιά και 2 ενήλικοι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Επίσης, τραυματίστηκαν 40 άνθρωποι. Οι  βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν , κοντά στην παραλία, στον καταυλισμό Σάτι. 

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως το έγκλημα έγινε από άστοχη ρουκέτα της Χαμάς… Παράλληλα, κατηγόρησε τους μαχητές της Χαμάς πως κρύβονται στο νοσοκομείο Σίφα. Σύμφωνα με το στρατό του Ισραήλ «το νοσοκομείο Σίφα και ο καταυλισμός προσφύγων του Σάτι επλήγησαν από επιθέσεις με ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα»…

Ενημερώνουμε πως το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες. 

Το «κακό» δεν έχει τέλος, για τους Παλαιστίνιους, και οι ισχυροί πολιτικοί παράγοντες του κόσμου συνεχίζουν να «νταντεύουν» το Ισραήλ, το οποίο, πριν από λίγο, ζήτησε από τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα και τις γύρω περιοχές να απομακρυνθεί «αμέσως» από τις εστίες του! Να φύγουν και πάνε πού; Να προστεθούν στους χιλιάδες εκτοπισμένους και να ελπίζουν ότι στη διαδρομή δεν θα τους δολοφονήσει το Ισραήλ;

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα,  δήλωσε:«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας». Με αυτόν τον τρόπο προανήγγειλε νέες βάρβαρες επιθέσεις. 

Στο μεταξύ, πέντε Παλαιστίνιοι μαχητές που είχαν πλησιάσει σε ένα κιμπούτς (ισραηλινή κοινότητα) στο νότιο Ισραήλ εντοπίστηκαν και σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό. Νωρίτερα, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τέσσερις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, στην περιοχή Εσκόλ.

Κατά τα άλλα …διπλωματία!

Κατά άλλα στο διπλωματικό πεδίο και στους διεθνείς οργανισμούς οι αρμόδιοι κάνουν, τυπικά, τη δουλειά τους, την ίδια ώρα που στη Γάζα σκοτώνονται κι άλλα παιδιά. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε έκτακτη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, υιοθέτησε μια απόφαση στη γνωστή κατεύθυνση. Στην ομόφωνη δήλωση καλούνται οι δύο πλευρές (!) σε «άμεση και άνευ όρων ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα. Το κάλεσμα είναι για παράταση της εκεχειρίας σε όλη τη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αϊντ του τέλους του Ραμαζανιού «και πέραν αυτής».Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, προχώρησε σε έκκληση για άνευ όρων κατάπαυση πυρός, αναφέροντας την κρίσιμη κατάσταση της Γάζας.

Πριν τα τελευταία γεγονότα, που αναφέραμε οι Παλαιστίνιοι νεκροί ήταν 1049 (οι περισσότεροι άμαχοι, 3/4 σύμφωνα με τον ΟΗΕ). Το Ισραήλ είχε 46 νεκρούς, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στρατιώτες.

Παρόλο που ο ΟΗΕ συνεχίζει την ίδια τακτική, το Ισραήλ έχει τα παράπονα του! Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θεωρεί ότι παραμελούνται οι ανάγκες της χώρας του!

Υπενθυμίζουμε πως  εξελίχθηκε ένα παιχνίδι με την εκεχειρία, επιδιώκοντας να χρεωθεί στους Παλαιστίνιους η μη αποδοχή της.

Σήμερα οι Παλαιστίνιοι θρήνησαν κι άλλους δύο νεκρούς, πριν τις τελευταίες επιθέσεις. Δολοφονήθηκαν, από πυρά Ισραηλινών,  δύο εκ των οποίων ένα παιδί τεσσάρων χρονών. Το παιδί σκοτώθηκε όταν οβίδα χτύπησε σπίτι, στην περιοχή Τζαμπαλίγια, στο ανατολικό τμήμα της Γάζας. Το πρωί της Κυριακής  δολοφονήθηκαν τρεις Παλαιστίνιοι από επιδρομές του ισραηλινού στρατού.

O Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στηρίζει ανοιχτά το Ισραήλ, παρά τις εκκλήσεις για εκεχειρία. Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος τους δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ζητούν αφοπλισμό των «τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Γάζα.

Με πληροφορίες από: ΑΜΕ -ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), liberation.fr, reuters.com

Απόψεις