Ποιά βία;

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ • 8 Φεβρουαρίου 2016

«Πάταξη της βίας» μας υποσχέθηκε και ο κ. Κοντονής, όταν ανέλαβε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Εμείς τότε τον είχαμε συμβουλεύσει να καθίσει στα «αυγά του» και να ασχοληθεί με τον πραγματικό Αθλητισμό (Ομοσπονδία, Ένωση, Αθλητικό Σωματείο, Υλικοτεχνική Υποδομή, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, κλπ….).

Δεν μας άκουσε, δε βαριέσαι… Κοτζάμ Υφυπουργός ασφαλώς και ξέρει πιο πολλά από εμάς, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει φως στον ορίζοντα. Αντιθέτως, υπάρχει έξαρση της βίας, σε συνδυασμό και με την αύξηση της ανεργίας, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, κυρίως στους ΝΕΟΥΣ (36%).

Έτσι το ποδοσφαιρικό γήπεδο προσφέρεται για να βγάλει ο «νέος» από μέσα του, όλη την οργή, η οποία καταλλήλως ενισχύεται και από τα «αφεντικά» των ΠΑΕ.

Χρησιμοποιώντας συνθήματα, αλλά και πράξεις γεμάτες από φασιστική βία, σε συνδυασμό και με το πάθος του για την ομάδα, καταλαβαίνει ο καθένας μας, ότι δεν θέλει και πολύ για να καταστρέψει ότι βλέπει μπροστά του.

Κύριε Υφυπουργέ. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η βία είναι πολιτικό ζήτημα, είναι παντού. Και το «προσφυγικό» είναι μια μορφή βίας και οι μειώσεις των συντάξεων, και η σπατάλη δημοσίου χρήματος, όπως στην περίπτωση της χρηματοδότησης των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών (ΠΑΕ), αυτό και αν είναι βία… Η παρακάτω φωτογραφία είναι από παιχνίδι της περασμένης βδομάδας…

olympiakos-paok_2

Ετικέττες: , ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email