Αττική και Αθήνα «έσωσαν» την παρτίδα για το ΣΥΡΙΖΑ

Η Αττική ήταν αυτή που έσωσε την παρτίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αφού οι εξαιρετικές επιδόσεις της Ρ. Δούρου  για την Περιφέρεια και του Γ. Σακελλαρίδη για τον δήμο Αθήνας έκλεψαν τις εντυπώσεις και επισκίασαν τα  μη ικανοποιητικά αποτελέσματα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι το επιτελείο του κόμματος στις μέρες που απομένουν θα ρίξει όλο το βάρος στις υποψηφιότητες Δούρου και Σακελλαριδη αφού  η εκτίμηση που κάνουν στην Κουμουνδούρου είναι ότι και μία από τις δύο θέσεις να κερδηθεί θα δημιουργήσει νέα δυναμική για τον ΣΥΡΙΖΑ αφού θα προστεθεί στο βέβαιο, για τα στελέχη του κόμματος, θετικό αποτέλεσμα της ευρωκάλπης από την οποία προσδοκούν μια διαφορά τουλάχιστον 5% από την ΝΔ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα  η αρνητική έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας  όπου η υποψηφιότητα του Β. Χατζηλάμπρου είχε μια δυναμική νίκης αφού ήταν πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις και όμως τελικά δεν κατάφερε να μπει ούτε στον δεύτερο γύρο παρά το ότι στην Κουμουνδούρου θεωρούσαν δεδομένη την νίκη.

Επίσης στο Βόρειο Αιγαίο η Α. Κυρίτση που θεωρούνταν φαβορί ή τουλάχιστον ότι θα έμπαινε στο δεύτερο γύρο με άνεση εν τούτοις δεν τα κατάφερε και έμεινε Τρίτη και εκτός διεκδίκησης της θέσης του Περιφερειάρχη.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι πλήρωσε και τις παλινωδίες  στην επιλογή υποψηφίων σε κάποιες περιφέρειες.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας όπου ο Θ. Καρυπίδης, που ήταν η αρχική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις, πέρασε  ως ανεξάρτητος στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 25% την ίδια στιγμή που ο Θ. Μομουλίδης που επιστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή από τον ΣΥΡΙΖΑ έμεινε τρίτος με ποσοστό 11%.

Το ίδιο έγινε και στην περιφέρεια της Πελοποννήσου όπου ο Ο. Βουδούρης, η υποψηφιότητα του οποίου είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις από τις οργανώσεις του κόμματος στην περιοχή  πήρε ποσοστό μόλις 16%.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες η Κουμουνδούρου δεν περίμενε ότι σημείωνε κάποια νίκη ωστόσο αυτό που ανησυχεί τα επιτελεία του κόμματος είναι ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν ποσοστό αρκετά πιο χαμηλό από το ποσοστό που είχε το κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άποστολή άρθρου μέσο Email